REFUGI ANTIAERI DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

1492672124-picsay

Ahir tinguèrem el plaer d’acudir a la doble inauguració de l’exposició “Tempesta de Ferro. Els refugis antiaeris a València” i del refugi antiaeri ubicat a l’edifici consistorial de la capital valenciana.

 

No us contarem molt, donat que la premsa ha publicat moltes i diverses ressenyes al respecte. Però sí us recomanem que aneu a vore’l. Això sí, caldrà esperar a que l’Ajuntament de València publique la informació per a la concertació de visites, que seran gratuïtes. Sembla que ho farà esta mateixa setmana. Caldrà mirar la seua web.

Sens dubte és una visita recomanada per conèixer com era un refugi antiaeri escolar, construit en 1938, durant la guerra civil. A més, la recuperació del refugi i la seua musealització també permet, de manera pionera a la capital del Túria, generar un espai de memòria i fer públic un recurs didàctic, patrimonial, històric a l’abast de tot el món.

A més a més, aprofiteu per vore  l’exposició temporal, comissariada per J. Azkárraga, M. Mezquida i J. Peinado, que ofereix una brillant síntesi sobre com els bombardejos afectarem a València, el paper de la Junta de Defensa Passiva i la construcció dels refugis antiaeris arreu de la ciutat.

Podeu visitar “Exposició: Tempesta de Ferro” a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de València (carrer Arquebisbe Mayoral) fins Juliol de 2017.

Una curiositat al respecte de l’exposició és que trobareu un dels dibuixos originals dels nens de Madrid, que van viure la guerra refugiats a la Colònia Escolar Villa Amparo de Quart de Poblet, i que ja hem estudiar i tractat en diversos articles del bloc que us recomanem rellegir…

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s