Jornades d’Història de Quart (III)

Ahir 19 d’octubre va tenir lloc la tercera de les conferències de presentació del llibre d’Història de Quart, recentment editat. Les conferències presentades es van centrar en el patrimoni del poble, entenent el concepte de patrimoni d’una manera àmplia, des de la concepció tradicional de monument fins a la inclusió de nous elements de temps moderns com el patrimoni industrial.

El paisatge del progrés: una visió del patrimoni industrial de Quart de Poblet

La primera de les conferències va ser impartida pel professor del Departament d’Història de l’Art i director del Museu Comarcal de l’Horta Sud, Adrià Besó Ros, qui després de fer una reivindicació del patrimoni industrial va presentar les principals restes d’aquest patrimoni presents a Quart. Va separar entre el que es considera obra pública i obra industrial privada. De la primera categoria destaquen l’estació del ferrocarril, el dipòsit d’aigües potables i l’escorxador; mentre que de la segona l’exemple més destacat pel seu conjunt i el seu valor patrimonial és la fàbrica de motors de El Cano.

Pasado y presente, miradas y evocaciones sobre el patrimonio cultural de Quart de Poblet

La segona conferència de la vesprada va ser feta per la professora del Departament d’Història de l’Art i degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba Pagán, qui ens va mostrar “un passeig per la història”, una visió evolutiva del nostre patrimoni des del temps dels romans fins al moment actual, prestant especial atenció al patrimoni artístic de l’església de Quart.

La setmana vinent finalitzarà el cicle de conferències centrades en la crisi econòmica actual i les propostes de recuperació, per tancar la sessió amb una taula redona on diversos especialistes debatran sobre l’economia valenciana i el camí per la seua recuperació. No hi podeu faltar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s