Jornades d’Història de Quart (II)

Ahir 18 d’octubre va tindre lloc a la Casa de la Cultura la segona jornada de conferències organitzades entre la Universitat de València i l’Ajuntament de Quart de Poblet amb el títol Història i crisi econòmica. Les jornades han despertat notablement l’interés dels ciutadans de Quart, com demostra l’èxit de públic de les dues primeres sessions.

Del franquismo a la democracia: Quart de Poblet en el último tercio del siglo XX.

La primera conferència va ser impartida per la investigadora de la Universitat de València, Patrícia Gascó, que ens va fer una introducció històrica dels darrers anys del franquisme i l’etapa de la Transició espanyola, per després centrar el focus en la situació de Quart entre finals de la dècada de 1960 i el moment actual. Va destacar el paper conciliador i moderat de l’últim alcalde franquista, Fernando Chiner, i la voluntat de canvi que va portar l’elecció d’Onofre Colomer del PSOE com a primer alcalde democràtic del poble.

Quart de Poblet de les Germanies fins a la Guerra de Successió

La segona conferència ens va allunyar un poc més en el temps i ens va portar a una etapa menys coneguda de Quart, com és el període entre els segles XV i XVIII. La xerrada va ser realitzada pel professor del Departament d’Història Moderna de la UVEG, Jorge Català, i es va centrar en el paper que va tenir el poble de Quart en un moment molt convuls de la història moderna, marcat pels conflictes de les Germanies, la guerra dels Segadors i la guerra de Successió, així com l’expulsió dels moriscos de tot el país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s